Wanneer moet je naar de diëtist gaan? 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Wanneer moet je naar de diëtist gaan?

Wanneer je naar een diëtist gaat dan kan dit om verschillende redenen zijn. Een diëtist kan je over het algemeen helpen om gezond te eten op een manier die bij jou past. Het kan daarbij gaan om gezond eten bij afvallen, maar ook als je diabetes hebt of hart- en vaatziekten kan een diëtist helpen. Wil je aankomen? Ook dan kun je een diëtist inschakelen. Een diëtist wil bij een eerste gesprek altijd eerst een goed beeld van jou krijgen en je persoonlijke situatie. Je krijgt vragen over je thuissituatie, maar ook over hoeveel je sport of je rookt en of je medicatie gebruikt. Vervolgens wordt er specifiek naar jouw voedingspatroon gekeken. Op basis hiervan word je geadviseerd en word je geholpen om je doel te gaan behalen.

Gezondheidscoach

Naast een diëtist heb je ook een gezondheidscoach. Veel mensen denken dat dit hetzelfde is, maar dat is niet zo. Wanneer je jezelf gezondheidscoach noemt hoef je geen bepaalde diploma’s te hebben of aan andere voorwaarden te voldoen. Een diëtist moet dit wel. Zo weet je bij een diëtist zeker dat hij of zij de juiste opleiding heeft gevolgd om je goed te helpen met hetgeen jij wilt bereiken. Bij een gezondheidscoach weet je dit niet altijd. Het is daarom aan te raden om altijd te kiezen voor een diëtist.

Bekijk ook:
Zo voorkom jij een winterdip

Waar?

Als je geholpen wilt worden door een diëtist, waar kun je hem of haar dan vinden? Een diëtist werkt op verschillende plekken. Vaak zie je diëtisten in ziekenhuizen, verpleeghuizen, gezondheidscentrums, de sportschool of in hun eigen praktijk. Je kunt dus in principe op veel plaatsen naar een diëtist. Ben je op zoek naar een diëtistenpraktijk in de buurt van je woonplaats? Google dan gewoon even en je ziet al snel waar een diëtistenpraktijk dicht bij jouw huis ligt.

Verwijzing

Voor een diëtist heb je niet altijd een verwijzing nodig, vaak kun je hem of haar ook zo bezoeken. Toch kan je het bezoek vaak wel declareren, maar dat ligt helemaal aan je zorgverzekeraar. In principe zit voor iedereen in de basisverzekering drie uur aan dieetadvisering per jaar. Als je dit gebruikt dan moet je dit wel eerst betalen van je eigen risico. Met een aanvullende verzekering kun je meer vergoed krijgen. Als je naar een diëtist gaat omdat je medische klachten hebt dan kun je je wel het beste laten doorverwijzen door de huisarts. Als je toestemming geeft dan houdt de diëtist ook contact met je huisarts. Dat kan handig zijn, als je klachten krijgt die bijvoorbeeld niet met voeding te maken hebben. Voor mensen met medische klachten geldt bij de zorgverzekering ook vaak een andere regeling. Je komt dan in de ketenzorg terecht. Dit zijn meerdere zorgverleners die bij jou betrokken zijn en die samen een zorgplan opstellen, zodat alle behandelingen op elkaar zijn afgestemd.

2.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.