in

Ruim 60 mensen ziek door het coronavirus

In de Chinese stad Wuhan zijn zeventien nieuwe meldingen binnengekomen van het coronavirus. Het aantal besmetting in China is daardoor opgelopen naar 62. Het coronavirus is verwant aan het virus dat SARS veroorzaakt. SARS is een enorm besmettelijke longziekte.

Veelal longklachten en koorts

De nieuwe patiënten waarbij het virus is vastgesteld zijn tussen de 30 en 79 jaar oud. Zo blijkt uit informatie van de gezondheidsdiensten. Van de zeventien nieuwe besmettingsgevallen zijn er zeker drie er ernstig aan toe. Zij hebben veelal ernstige longklachten en koorts.

Niet tientallen maar duizenden besmettingen

Volgens een groep wetenschappers zou het gaan om een veel grotere uitbraak dan dat de Chinese overheid ons wil laten denken. De ziekte lijkt voor het eerst opgedoken te zijn op een vismarkt in de stad Wuhan. Maar op dit moment is het ziekte ook al buiten de landsgrenzen. Er zijn op dit moment tenminste drie ziektegevallen in Thailand en Japan. Er zullen naar alle waarschijnlijkheid steeds meer mensen besmet worden met het virus.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

China vraagt virologen om hulp

De Aziatische grootmacht heeft hulp gevraagd bij virologen uit verschillende landen. Samen met de virologen probeert het land erachter te komen waar het virus vandaan komt en hoe het virus te bestrijden valt. Dit betekend dat ook de onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum uit Rotterdam inmiddels de vraag tot samenwerking hebben ontvangen.

Expert

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

TrendwatcherAuteurPoll ingezonden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit zijn de droogste plekken op aarde

Op hoeveel mensen kun je écht verliefd worden?