Ongelukkig worden van vrienden? 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Ongelukkig worden van vrienden?

Uit onderzoek blijkt dat mensen vrienden nodig hebben, hierdoor zullen we gelukkiger in het leven staan. Daarnaast schijnen vrienden ook goed te zijn voor van alles en nog wat. Maar geldt dat dan ook daadwerkelijk voor iedereen? Want geen mens is gelijk, zei dezelfde wetenschap.

Socialisatie

Uiteindelijk is het voor ieder mens belangrijk om op een bepaalde manier te socialiseren. Contacten te onderhouden, tijd doorbrengen met mensen die we wel echt leuk vinden en gewoon samen dingen doen. Zelfs voor de einzelgängers onder ons. Wanneer je met mensen samen bent die je graag mag, zul je zien dat je op een heel andere manier om je heenkijkt. Je bent over het algemeen meer ontspannen en je geniet van de tijd die je samen hebt. Maar dat geldt dus niet voor iedereen. Mensen die zeer intelligent zijn worden namelijk over het algemeen minder gelukkig van socialisatie.

Is gelukkig zijn een keuze?

Ja en nee. Het is nog niet zo gemakkelijk om gelukkig te zijn. Gelukkig zijn bestaat namelijk uit meerdere onderdelen. Gelukkig zijn is namelijk iets wat voor vijftig procent genetisch bepaald wordt. De andere vijftig procent ligt binnen je eigen controle. Je hebt namelijk zelf de leiding als het gaat om onder andere gezondheid, relaties, carrière en de activiteiten die je uitvoert.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Onderzoek

Het onderzoek naar geluk werd uitgevoerd onder een groep mensen tussen de 20 en 28 jaar oud. En dit zijn de resultaten uit het onderzoek.

Uit het onderzoek dat werd gedaan blijkt in ieder geval dat mensen met vrienden gelukkiger zijn dan mensen zonder vrienden. Logisch natuurlijk. Je wil graag je verhalen kunnen delen.

Daarnaast kwam er uit het onderzoek dat mensen met een hoog tot zeer hoog intelligentie-quotiënt, ook wel IQ, niet gelukkig werden van vriendschappen. Hoe meer socialisatie, hoe minder gelukkig. Het bevestigt natuurlijk ook andere onderzoeken. Zeer slimme mensen mogen bijvoorbeeld ook graag alleen zijn.

Twee verschillende theorieën

Het is natuurlijk de vraag hoe dit nou eigenlijk in elkaar zit. De onderzoekers die dit bewuste onderzoek hebben gedaan hebben hiervoor twee verschillende verklaringen.

Evolutietheorie
Slimme mensen passen zich gemakkelijk aan, aan veranderende omstandigheden. Daarnaast hebben slimme mensen niet perse sociale verbanden nodig om voor onder andere voedsel, onderdak en bescherming tegen wilde beesten te zorgen.

Bekijk ook:
Zo kom je van die hardnekkige social media-verslaving af

Verveling
Uit eerder onderzoek is gebleken dat slimme mensen zich focussen op langetermijndoelen. Daarnaast houden ze zich voornamelijk bezig met dingen die ze belangrijk vinden. Het gepraat en geklets met vrienden kan dan als nutteloos ervaren worden. Het is vaak zonde van de tijd en de energie, volgens deze groep slimme mensen.

Niet om te draaien

Het onderzoek is volledig afgerond en hieruit blijkt dat je de situatie niet om kunt draaien. Het betekent dus niet dat als je weinig vrienden hebt je bovenmatig intelligent bent.

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.