Om gameverslaving tegen te gaan heeft de Chinese overheid nieuwe regels vastgesteld. Zo mogen kinderen en jongeren tot 16 jaar niet meer dan anderhalf uur per dag gamen, en mag er ook niet gegamed worden tussen 22:00 en 08:00. In totaal zijn er zes maatregelen getroffen tegen de nadelige effecten van games.
Een zestal maatregelen
- De volgende verboden gelden voor kinderen en jongeren tot zestien jaar. Zij mogen ’s nachts (tussen 22:00 en 08:00) niet meer gamen, om zo een verslaving die nadelige effecten heeft op het slaappatroon van jongeren te voorkomen.
- De tijd dat er maximaal per werkdag gegamed mag worden, wordt beperkt tot negentig minuten. In het weekend mogen kinderen en jongeren drie uren per dag gamen.
- De gamers onder de zestien jaar mogen nog wel online spullen kopen voor hun games, maar ook dit wordt beperkt tot maximaal 200 yuan per maand, wat gelijk staat aan ongeveer 26 euro.
- Jongeren tussen de zestien en achttien jaar mogen 400 yuan per maand uitgeven, het dubbele, dus 52 euro.
- Het is überhaupt pas toegestaan om spullen voor je games te kopen vanaf acht jaar.
- Wil je je aanmelden bij een gamebedrijf? Dan moet je je registreren met je echte naam, anders wordt je van de game geblokkeerd. Iedereen die zich momenteel heeft geregistreerd onder een neppe naam, krijgen nog een paar weken de kans om dit te veranderen. Hierdoor zou handhaving van de regels makkelijker worden.
Gamebedrijven hebben de verantwoordelijkheid
Gamebedrijven zijn verantwoordelijk gesteld voor het naleven van deze nieuwe regels. Zij houden toezicht op welke gebruikers de regels overtreden. Hun taak is om in de gaten te houden of kinderen en jongeren niet te veel gamen, en niet te veel geld uitgeven. Er komen controles op deze gamebedrijven om te checken of zij voldoende toezicht houden. Blijkt dat zij dit niet doen? Dan komt er eerst een waarschuwing, en falen zij nog een keer, dan wordt hun licentie ingetrokken. Dat betekent dat ze niet meer actief mogen zijn op de Chinese markt.
Sluiproutes
Natuurlijk zijn er al weer mogelijkheden gevonden om tóch stiekem de regels te overtreden en meer te kunnen gamen dan is toegestaan. Deze ‘sluiproutes’ naar de game zijn bijvoorbeeld door offline te spelen. Zo wordt jou activiteit niet geregistreerd. En ook kunnen kinderen en jongeren gewoon het mobiel of de computer van een ander gebruiken om te gamen.
Plaats een reactie