Er is haast geen ontkomen meer aan. Door de crisis zitten we met z'n allen veel thuis. Ook in de supermarkten valt het op dat we steeds meer producten kopen om zelf lekker te bakken. Maar er is één ding wat er wel heel erg bovenuit springt. Bananenbrood. Wij gingen op onderzoek uit hoe het kan dat dit zo ontzettend populair is geworden en hebben daarnaast ook nog eens een heerlijk en gezond recept voor je.
Iedereen kan bananenbrood bakken
Een van de grote redenen waarom het bakken van bananenbrood zo ontzettend populair is, is omdat iedereen het kan maken. Met slechts een paar simpele stappen maak jij je eigen versie van het bananenbrood en kun je een paar uur later heerlijk smikkelen. Natuurlijk is het maken van bananenbrood niet iets wat zomaar ineens op komt zetten, er was al een trend bezig voordat het virus op onze deuren klopte. Maar nu we massaal thuis zitten willen we het allemaal natuurlijk wel een keertje proberen.
Hoe gezond is bananenbrood?
Net als met ieder recept kun je het natuurlijk zo gezond maken als je zelf wilt. Want hoewel bananenbrood het woord brood in zich heeft, is het eigenlijk gewoon cake. En cake is niet per definitie heel gezond. De meeste recepten die op het internet te vinden zijn, zijn dan ook niet zo gezond. Er zit veel suiker in bananenbrood, waardoor het wel echt een caloriebom te noemen valt. Maar er zijn natuurlijk ook gewoon gezonde alternatieven om toch een heerlijk bananenbrood op tafel te zetten.
Gezond bananenbrood maken
Wanneer je op de gezonde tour wilt gaan raden we je aan om de volgende producten in huis te halen:
- 4 (rijpe) bananen
- 3 eieren
- 180 gram speltbloem
- 3 dadels
- een half zakje bakpoeder
- kaneel
Nu is het van belang om als eerst de oven voor te verwarmen. Zet hiervoor de oven op 180 graden. En doe de dadels ongeveer vijf minuten in warm water. Hierdoor zullen de dadels wat zachter worden. Na deze vijf minuten verwijder je de pit en kun je de dadels in stukjes snijden.
Stop vervolgens drie bananen, de eieren, een snufje kaneel en de dadels bij elkaar en mixen maar. Wanneer dit beslag mooi glad geworden is doe je het in een kom. In de kom kun je vervolgens de speltbloem en de bakpoeder door het beslag heen husselen.
Stop het hele beslag in een cakevorm en snij de overgebleven bananen door de lengte. Leg deze laatste banaan bovenop de mix.
Als laatste stap hoef je alleen het bananenbrood nog maar in de oven te stoppen. Dit duurt ongeveer vijftig minuten, maar controleer voor de zekerheid nog wel even of je bananenbrood gaar is.
Gemakkelijk bananenbrood maken
Maar er zijn natuurlijk ook oplossingen als je niet alles zelf wilt afwegen, en iets ongezonder wil gaan. Er zijn kant-en-klare bakmixen voor bananenbrood te koop bij de meeste grote supermarkten. Je vindt ze over het algemeen bij de producten die je kunt gebruiken om thuis te bakken, zoals cake en taart. Niet iedere mix is hetzelfde, dus wat je verder moet toevoegen en hoe je het moet maken staat vermeldt op de verpakking.
Eet smakelijk!
Bekijk ook:
Plaats een reactie