in

LOLLOL

De waarheid over vulva’s en vagina’s

Toen Florence Schechter las dat er een penismuseum bestaat in IJsland, en vaststelde dat hier nergens ter wereld een vagina-equivalent van is, vond ze het haar plicht om dit recht te zetten. In Camden Market in Londen opende ze vorige week dan ook ’s werelds eerste fysieke museum dat gewijd is aan vagina’s, vulva’s en alle gynaecologische dingen. 

Schechter wil taboes bestrijden en wil een wereld promoten waarin vagina’s normaal zijn en niet iets om je over te schamen.

De clitoris heeft benen en andere nieuwtjes

De eerste tentoonstelling van het vagina-museum, “Muff Busters: Vagina Myths and How To Fight Them”, is bedoeld om fabeltjes aan te pakken gelijk “als je een tampon gebruikt, ben je niet langer maagd”, “de menstruatie is vies”, en “de clitoris is onmogelijk te vinden”. Over de clitoris gesproken…weet je dat dat meer is dan alleen dat bolletje ter grootte van een erwt? De clitoris blijkt een orgaan te zijn van 8 cm lang en heeft zelfs benen! Wij zien er slechts een klein stukje van aan de buitenkant, de rest is verborgen in weefsel. (echt, wist jij dit of val je even hard van je stoel als ik?? Ik lees het graag in de comments…)

De kamer is gevuld met borden met mythes die vervolgens worden ontkracht. Heel leerrijk zo blijkt, je komt er bijvoorbeeld te weten dat vrouwen in de jaren vijftig dachten dat Coca-Cola als een zaaddodend middel zou kunnen werken. Ze stopten de drank in hun vagina in de hoop dat dit een zwangerschap zou kunnen voorkomen. Inderdaad, compleet geschift…

In het midden van de tentoonstelling staat er een glinsterende tampon – een “glampon” zoals de curator het noemt – te blinken samen met enkele glitterende menstruatiecups. Minder glamoureus is het ondergoed met vaginale afscheiding die ingelijst aan de muur hangt om te laten zien wat normaal is.

Kuthangers en gebreide vulva’s

Let wel op, bezoekers die hopen op iets stomend zullen bedrogen uitkomen, want het museum is meer educatief dan opwindend. Ze kunnen echter troost vinden in de cadeauwinkel, waar je hilarische items kan kopen: wat denk je bijvoorbeeld van een draagtas met het opschrift “Vaginas are normal”? Of shop er een kuthanger voor om je nek, ondubbelzinnige wenskaarten, kerstkaartjes met een woordspeling zoals “Merry Clitmas” en zelfs gebreide vulva-oorbellen – inclusief de felroze clitoris.

Je kan het museum elke dag gratis bezoeken. Vanaf eind november is de tentoonstelling ook online te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De 10 mooiste en leukste schaatsbanen die je niet mag missen

8 bekende mythes ontkracht