in

NiceNice

Wat maakt een Julius-K9 tuig bijzonder?

Wanneer je een hond koopt moet je van alles en nog wat regelen. Je moet altijd genoeg voedsel in huis hebben voor de hond, geld opzij leggen voor dierenartskosten, eventuele accessoires en misschien wel een dierenverzekering als je hier behoefte aan hebt. Maar je hebt natuurlijk ook een riem nodig. Sommige mensen vinden het fijn om de riem gewoon vast te maken aan de halsband, maar dit is voor de hond minder fijn.

Waarom een Julius-K9 tuig?

Een normale halsband zit gewoon om de nek van de hond, en hier wordt de riem aan vastgemaakt. Het is een hele simpele methode en je hoeft er niet al te veel naar om te kijken wat betreft onderhoud of aankoopprijs. Toch is dit voor de hond niet zo fijn. Hij loopt constant met een bepaalde druk om zijn nek. Als de hond iets te langzaam of te snel loopt, of als je hem terug moet trekken omdat hij naar een andere hond of kat wilt rennen, dan trek je de hond puur aan zijn keel terug. Probeer zelf maar eens flink druk te zetten om jouw keel, dat voelt niet zo fijn, hé?

Bekijk ook:
Chimpansee ziet spiegelbeeld

Een Julius-K9 tuig is een stevig tuig dat om het torso van jouw hond vastgemaakt wordt. Wanneer hier druk op uitgeoefend wordt zal het dus een beetje voelen alsof iemand jou terugtrekt terwijl hij beide armen om jouw torso doet. Dat voelt voor de hond een stuk fijner en je hebt hierdoor zelf ook meer controle. Die controle is vooral te danken aan de manier waarop het tuigje aansluit op de hond. Er zijn veel verschillende soorten tuigen, maar die zijn vaak zo ontworpen dat de bewegingsvrijheid van de hond veel beperkt wordt bij de voorpoten. Een Julius-K9 tuig is juist zo ontworpen dat jij nog steeds de controle hebt, maar de hond wel de bewegingsvrijheid heeft die hij nodig heeft tijdens het wandelen of spelen. Het heeft een lange levensduur en voelt aangenaam op de huid van de hond. Dit heeft het tuigje te danken aan het unieke materiaal waarmee het gemaakt is. Het tuigje bestaat uit meer dan 4 verschillende lagen die stuk voor stuk ademend materiaal gebruiken. Dit zorgt ervoor dat jouw hond hier geen last van ervaart zoals schuur- of zweetplekken op zijn huid. Daarnaast is jouw hond ook gelijk zichtbaar in het donker zonder allerlei extra accessoires te kopen. Benieuwd naar het Julius-K9 tuigje? Bekijk het filmpje hieronder:

Julius-K9 personaliseren

Een bijkomend voordeel van een Julius-K9 tuig is dat je deze geheel kunt personaliseren. Of je nu een Rakker, een Max, een Boef of een Bambi hebt, met een persoonlijk Julius-K9 tuigje wordt het uitlaten ineens een stuk leuker. Je kunt het karakter van jouw hond extra benadrukken door er zijn naam op te zetten of een leuke tekst. Het is misschien ook handig om op dit label te vermelden of jouw hond wel of niet geaaid mag worden. De labels worden met klitteband vastgemaakt waardoor je kunt afwisselen gedurende het jaar. Ondanks het gebruik van klitteband zitten de labels wel stevig vast. De labels worden gemaakt middels een speciaal proces.

Bekijk ook:
Quiz: Welk dier zie je hier?

Accessoires Julius-K9 tuig

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar om een Julius-K9 tuig nog persoonlijker te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld extra borststukken beschikbaar om de borstband en buikband te verbinden. Hierdoor wordt de druk nog meer verdeeld. Gaat jouw hond graag aan het werk? Dan kunnen tasjes ook een leuke toevoeging zijn. Hierin kun je alle belangrijke dingen zoals koekjes, poepzakjes en sleutels bewaren. Tevens zijn er ook ledlampjes die je in het tuig kan schuiven. Julius-K9 tuigen zijn bij veel hondeneigenaren populair door het comfort voor zowel de hond als de eigenaar. Hulphonden zie je ook vaak met een Julius-K9 tuig door de vele mogelijkheden die je hebt als het om accessoires gaat. Zo kan er bijvoorbeeld een blindengeleidenhondentuig aan vastgemaakt worden, evenals een abseiltuig. Heeft jouw hond last van schouder- of heupproblemen? Dan kun je hier ook hulpstukken voor kopen die aan dit tuig vastgemaakt kunnen worden.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een persoonlijk kerstkaartje tijdens de coronapandemie kan wonderen doen

Man wordt aangereden door bus, staat op en loopt een kroeg binnen