In Zuid-Korea begint spermaterrorisme een steeds vaker voorkomend iets te worden. Het klinkt misschien heel grappig – het woord spermaterrorisme – maar dat is het absoluut niet. In principe moet je dit zien als een aanranding zonder fysiek contact. Het probleem is echter dat deze vorm van aanranding in Zuid-Korea niet strafbaar is. Wat is spermaterrorisme precies? Wij leggen het je uit.
Wat is spermaterrorisme?
Bij spermaterrorisme gaat het om mannen die hun kwakje willen lozen bij een vrouw, maar dan niet op de gebruikelijke manier. De mannenpap wordt in koffiemokken geloosd, op schoenen, tassen, eigenlijk alles dus wel. Sommige mannen gaan zelfs zo ver dat ze hun kwakje in een plastic doosje naar vrouwen versturen via de post. Wat de mannen precies winnen door dit soort praktijken? Voldoening.
Voor sommige mannen is dit een seksuele fetisj, maar er zijn ook mannen die op deze manier hun ‘mannelijkheid' willen laten zien. Zelfs in de openbare ruimte worden vrouwen doelwit van perverse daden. Het blijkt dat de inwoners van Zuid-Korea nog niet helemaal door hebben dat het al 2021 is, en dat vrouwen ondertussen gelijkwaardig zijn aan mannen. Vrouwen die zich uitspreken over aanranding, spermaterrorisme of verkrachting worden in Zuid-Korea vaak verder vernederd en zelfs gestraft.
Staat er een straf op spermaterrorisme?
Tot nu toe kunnen de daders van spermaterrorisme gewoon hun gang gaan. Het leed wat de vrouwen ervaren, zoals de mentale schade, wordt door rechtbanken compleet genegeerd. Nog niet zo heel lang geleden, mei 2021, kreeg een ambtenaar een boete van 2.000 euro omdat hij zes keer was klaargekomen in de koffiemok van een collega binnen een halfjaar. Vaak gaat de straf alleen om de schade die is aangericht aan de materialen waarop zij klaarkomen. Zo heeft een andere man bijvoorbeeld een boete gehad van 366 euro voor het klaarkomen op een paar damesschoenen.
Er is ook een man geweest die het wel heel erg bont wist te maken. De vrouw die hij leuk vond wees zijn avances telkens af. Zijn antwoord hierop was om haar een kop koffie tegeven met spuug, laxeermiddelen, afrodisiaca en sperma, maar daar bleef het niet bij. Hij had gedurende 10 maanden ook nog sperma toegevoegd aan haar make-up, haar tandenborstel in zijn mond gestopt, en haar ondergoed gestolen om daarin klaar te komen. In totaal maakte hij zich schuldig aan 54 feiten.
De rechtbank besloot echter dat er geen sprake was van een seksueel misdrijf waardoor de man alleen berecht werd voor diefstal, inbraak, opzettelijke verwondingen en materiële schade. Hiervoor kreeg hij drie jaar gevangenisstraf. De mentale schade die de dader heeft achtergelaten bij het slachtoffer werd compleet genegeerd.
Is spermaterrorisme een zedendelict?
Vrouwen voelen zich na een aanval van een spermaterrorist behoorlijk smerig. Het mentale effect is hetzelfde als dat van een aanranding. In Zuid-Korea wordt het door de wet nog niet gezien als een zedendelict, maar er zijn parlementsleden die ervoor strijden dat dit gaat veranderen. Voor nu kunnen spermaterroristen dus hun gang gaan in het land, maar hopelijk komt hier in de nabije toekomst gauw een einde aan.
Plaats een reactie