in

Nonnen nemen verrassing mee na Missie

Paniek in de rooms-katholieke kerk, om precies te zijn in Italië, nu blijkt dat twee nonnen uit Sicilië zwanger blijken te zijn bij thuiskomst na hun missiewerk in Afrika. De strikte gelofte van kuisheid, die beiden hadden afgelegd, bleek toch niet bestand tegen de verleidingen die zij tijdens hun missiewerk tegenkwamen.

Saillant detail is dat er geen verband is tussen de twee gevallen. De twee zijn afkomstig uit verschillende kloosterorden op Sicilië en zijn ook onafhankelijk van elkaar uitgezonden. De zwangerschap bij een van de nonnen kwam aan het licht toen zij zich met buikpijn in het ziekenhuis meldde. Inmiddels is zij overgeplaatst naar een andere orde in Palermo. Omdat het grootbrengen van een kind hier niet in past zal zij naar alle waarschijnlijkheid het kloosterleven achter zich laten om zich verder aan het moederschap te wijden. De tweede non, een moeder-overste, heeft mogelijk de ervaringen in haar werk, het opvangen van ‘gevallen vrouwen en hun kinderen’, als inspiratiebron. Zij is teruggekeerd naar haar thuisland Madagascar, waarbij het niet duidelijk is of zij nog steeds in het kloosterleven zit.

Ondertussen in Rome

Het nieuws over de twee nonnen in Rome “met enige consternatie’ ontvangen en is daarom aanleiding voor een onderzoek binnen de kerk naar de toedracht van deze zwangerschappen. Dat de beide vrouwen “duidelijk een seksuele ontmoeting hebben gehad tijdens hun missiewerkzaamheden” staat volgens een functionaris van de kerk onomstotelijk vast. Met wie de twee nonnen van het wereldse leven hebben geproefd is vooralsnog onbekend. De optie van een onbevlekte ontvangenis is inmiddels voor beiden door de kerk uitgesloten.

Bekijk ook:
De bizarre Mukbang trend

Onderzoek door de kerk

Waar het onderzoek zich nu precies op gaat richten is nog niet duidelijk. De feiten spreken immers voor zich, maar mogelijk dat de gevolgen van het celibataire leven hierdoor, wederom, onder een vergrootglas komt te liggen. Ook moet worden onderzocht of er sprake is van misbruik door priesters en bisschoppen. Paus Franciscus onderkende recent nog dat misbruik van nonnen “nog steeds gebeurt” in de rooms-katholieke kerk, en dat dit soms zelf uitmondt in seksslavernij.

Vijf top games die uitkomen in de maand november

Europa maakt een shift naar rechts