in ,

Milka-bende is opnieuw actief

Twintig ton Milka-chocolade gestolen

Bij de fabriek van Milka in Oostenrijk is afgelopen week twintig ton chocolade gestolen. Het enige wat bekend is naar aanleiding van de diefstal is dat deze is meegegeven aan een Tsjechische vrachtwagenchauffeur. Van hem en de vrachtwagen waarin hij reed ontbreekt ieder spoor.

Ingewikkelde constructie

Door middel van een zeer ingewikkelde constructie wist een bende deze chocolade buit te maken. Omdat Milka zelf niet het vervoer doet van zijn chocolade, schakelde het Oostenrijkse bedrijf een transporteur in uit Oostenrijk. Deze transporteur gaf deze opdracht vervolgens aan een Hongaars bedrijf dat vervolgens weer een Tsjechisch bedrijf liet rijden. Door de enorme verwarring die dit met zich meebracht kon een man, met een gestolen Tsjechische kentekenplaat, de lading gewoon ophalen.

Zeer gewild

Zeker in deze tijd van het jaar is de chocolade van Milka erg gewild. Met Sinterklaas, advent en Kerstmis is deze chocola een van de meest gegeten soorten. Om die reden is de diefstal van de chocola geen gekke gedachte van de dieven. De buit is gemakkelijk te slijten, zeker in kleinere hoeveelheden.

Daarnaast staat dit incident niet op zichzelf. Er zijn in het verleden vaker trailers en vrachtwagens gestolen met de chocolade van Milka. Zeker in de maanden november en december worden er meer repen gestolen bij de fabrikant dan in welke andere periode van het jaar dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kiezen voor duurzaamheid met refurbished iPhones

De grootste kanshebbers voor de Grammy Awards