in

OMGOMG

Kwartje gaat 100.000 keer over de kop op veiling

We kennen allemaal wel de uitdrukking over dat dubbeltje die nooit een kwartje zal worden, maar er is nu een kwartje dat wel degelijk flink in waarde is gestegen. Sterker nog, de voormalig eigenaar is wel even bezig om zijn kwartjes te tellen. Tijdens de Nederlandse Muntenveiling in Weesp ging een kwartje uit 1853 maar liefst 100.000 keer over de kop en leverde een recordbedrag van 25.000 euro op!

Willem III

Het kwartje is meer dan 150 jaar oud en dateert daarmee uit de tijd van Koning Willem III. Het muntje is waarschijnlijk geslagen bij een bezoek van de Koning aan de Munt in Utrecht. Er zijn momenteel slechts enkele exemplaren bekend die net zo gaaf zijn, wat uiteraard voor de prijs meteen een groot verschil maakt. Het muntje toont naast een afbeelding van Willem III ook de initialen van de graveur, I.P.S., wat er op wijst dat J.P. Schouberg dit kwartje destijds heeft geslagen.

Bekijk ook:
Trump permanent verbannen van Twitter

Recordopbrengst

Met 25.000 euro is de vooraf verwachte opbrengst ver overtroffen. De richtprijs was immers 7.500 euro, dus wanneer het meer dan driemaal over de kop gaat is dat natuurlijk mooi meegenomen voor de verkoper. Wie ook een dergelijke vondst nastreeft: De verkoper van dit kwartje was al van jongs af aan bezig met het zoeken naar muntjes op een opgespoten terrein. De historie achter de gevonden muntjes had daarbij zijn grootste interesse. En ja, dan kom je wel eens wat moois tegen, maar verder is het natuurlijk nog steeds een kwestie van veel, heel veel, geduld, en een beetje geluk.

Contributor

Geschreven door Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Vergaderen een uitputtingsslag? Nu niet meer!

Vrouw stuurt overleden vader dagelijks berichten, krijgt plots antwoord