Hoeveel pakketjes krijg jij eigenlijk per week? Als jij -net zoals de meeste Nederlanders- een deel van je aankopen online doet, heb je vast al ervaring met diverse soorten bezorgers. Sommige zijn zo snel weer weg dat je vermoedt dat ze alleen dit beroep hebben gekozen omdat ze legaal ‘belletje willen trekken’. Andere zijn zo chagrijnig dat jij je bijna schuldig voelt om in de toekomst weer iets te bestellen.
En hoe vaak overkomt het jou dat je heel onschuldig je eigen pakje in ontvangst wilt nemen en dan ook meteen diverse bestellingen van de buren in ontvangst mag nemen? De bezorger heeft dan zo’n blik van: liever jij dan ik! Bij vrijwel iedere bestelling kan je ook bijzonderheden vermelden, zoals: ‘S.v.p. niet bij de buren op nummer 26 afgeven, die zijn heel nieuwsgierig.' Uiteraard kan je erop rekenen dat deze instructies worden genegeerd, maar niet altijd…
Instructies voor de bezorging
Het gezin in Delaware had een leuke speeltje gekocht voor de kat bij het bekende Amazon. Niets bijzonders voor de grootste pakjesbezorger ter wereld. Tot het gezin behoorde ook een tienerzoon die regelmatig van de computer gebruik maakte om zijn huiswerk te doen. Blijkbaar niet alleen zijn huiswerk, want op een bepaald moment had hij ook instructies ingevoerd bij Amazon voor het bezorgen van pakketjes.
De instructie werd vastgezet voor iedere bestelling en daarna vergeten. Bij het bestellen van het speelgoed van de kat viel het de ouders ook niet op dat het vakje voor instructies voor de bezorging was ingevuld en bovendien besteedt een bezorger daar toch nooit aandacht aan.
Abracadabra
Het was een gewone dag toen het pakketje werd bezorgd en het hele gezin was thuis. Plotseling werd er drie keer luid op de deur gebonsd en schreeuwde iemand Abracadabra. Dat trok uiteraard de nodige aandacht en nadat ze bekomen waren van de schrik werd de buitendeur voorzichtig geopend. Daar stond een pakketje op de stoep, maar er was niemand in het zicht. Verbaasd werd het pakje binnengehaald en er zat niet anders in dan een speeltje voor de kat.
De bewakingscamera biedt uitkomst
Plotseling kwam het besef dat de camera die met een bewegingssensor was uitgerust een opname moest hebben gemaakt van het hele gebeuren. Dat was ook het geval. Op de video was te zien hoe een pakjesbezorgster met een brede grijns deze vreemde bezorging uitvoerde. Na het spreken van de magische woorden, rende ze zo snel mogelijk weg. Op dat moment moest de zoon wel toegeven dat de instructie die hij had verzonnen tot op de letter was uitgevoerd.
Een hit op Facebook
Het filmpje van de bezorgster die een dergelijke service bood werd een hit op Facebook. Zij kon er ook om lachen en vertelde dat ze het gewoon erg grappig vond om deze instructie uit te voeren. Haar werkgever vond het ook een mooie reclame en was trots op de werkneemster. Maar er werd wel meteen bij gezegd dat instructies uiteraard alleen zouden worden uitgevoerd als die praktisch waren. Het is dus niet de bedoeling dat jij ook bijzondere instructies geeft als je een pakketje laat bezorgen.
https://www.youtube.com/watch?v=qpz5MVQQSs4
Bekijk ook:
Plaats een reactie