in

furiousfurious

5 mythes over hoe de aarde is ontstaan

Inmiddels weten we (bijna) allemaal wel dat de aarde is ontstaan door de oerknal. Deze oerknal legde de basis voor ons heelal. Het heelal dat toen alleen uit enkele sterrenstelsels bestond. Ontelbare losvliegende deeltjes van oude sterren, zoals puin, gas en stof vlogen rond door de oerknal en deze deeltjes vormden jaren miljarden jaren later de basis van onze aarde en andere planten.

Nog steeds houden wetenschappers zich bezig met het ontstaan van de aarde en de oerknal, maar in de loop van de geschiedenis zijn er ook diverse culturen en godsdiensten ontstaan. Deze culturen en godsdiensten hebben hun eigen visie over het ontstaan van de aarde. Daar zitten best opmerkelijke mythes tussen, gaande van masturberende goden tot aliens die de aarde als een wetenschappelijk project creëerden. Oordeel zelf over onderstaande vijf mythes!

De wereld als resultaat van een buitenaards experiment

Volgens Claude Vorilhon, geboren in Frankrijk in 1946, zijn we niet meer dan een buitenaards experiment. Claude gelooft dat alles op onze aarde is geschapen door een superintelligente buitenaardse beschaving. De technologie van die beschaving zou zelfs 25.000 jaar op de onze voorlopen. De mensheid en alle andere leven op aarde is volgens Raël ontstaan door DNA-manipulatie. Hoe hij dit weet? Hij heeft op 13 december 1973 een ontmoeting gehad met een alien die hem dit allemaal heeft verteld.

Bekijk ook:
Zo ging het eraan toe op slavenschepen

De mensen zijn in feite buitenaardse wezen

De stichter van de Scientologybeweging, L.R. Hubbard, beweerde dat een buitenaardse dictator met de naam Xenu zijn onderdanen naar de aarde heeft gebracht. Xenu hield zijn onderdanen opgesloten in de buurt van vulkanen en liet vervolgens waterstofbommen ontploffen in de vulkanen. Hierdoor kwamen de aliens om het leven. De ziel van de aliens was echter onsterfelijk en Zenu zorgde ervoor dat deze onsterfelijke zielen misleidende informatie en herinneringen ingeprent kregen. De zielen verbonden zich met een menselijk lichaam en zo zijn wij ontstaan.De mensheid is ontstaan door aliens

Een masturberende Egyptische god creëerde de wereld

We zijn allemaal ontstaan uit een zaadcel en een eicel. De oude Egyptenaren hebben dit ook gebruikt in het ontstaan van de aarde. In hun ogen was Atoem de eerste goed die zichzelf schiep uit oerwater. Zijn lichaam had zowel mannelijke als een vrouwelijke aspecten. Zijn hand symboliseerde het vrouwelijk aspect. Volgens deze mythe had hij gemeenschap met zijn hand en slikte hij zijn eigen zaad in. Door dit te doen bracht hij twee kinderen voort door te niezen of te spugen. Het was het begin voor de huidige wereldbevolking.

Het ontstaan van de wereld volgens het Taoïsme

Het Taoïsme is een Chinese religieuze en filosofische stroming. Het bestaat al meer dan 2000 jaar. Het Taoïsme gelooft dat er in de oertijd een gigantisch kosmisch ei was. In dat ei zat de god P’an Ku of Pangu. Pangu groeide voortdurend en na 18.000 jaar brak hij uit het ei en viel in vele stukken uiteen. Toen Pangu uiteindelijk stierf werd de aarde gevormd uit zijn vlees en bloed.

Bekijk ook:
Spontane zelfontbranding; bestaat het echt?

We zijn geschapen uit insecten

Het Sjamanisme in Korea splitste de reusachtige oergod Mireuk de hemel en de aarde door koperen zuilen in elke hoek van de aarde te plaatsen en zo de hemel naar boven te houden. Vervolgens koos Mireuk vijf gouden en vijf zilveren insecten uit waaruit hij de eerste vijf mannen en de eerste vijf vrouwen schiep. De mensen leefden in vrede onder het waakzame oog van Mireuk, tot er een andere godheid op het toneel verscheen: Seokga. De twee raakte in oorlog met elkaar om de heerschappij van de wereld. Seokga won deze oorlog en zo zou het kwaad in de wereld zijn ontstaan.

oergod Mireuk

Welke vind jij het meest geloofwaardig? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wie is de Mol? Doe mee én win!

Zelf je huis verven als een echte professional