duurste wereldrampen
Saved Read later
Deel dit bericht

5 duurste wereldrampen ooit

Elke dag horen we in het nieuws wel slechte dingen. Maar het wordt pas echt erg wanneer het in het nieuws weer gaat over een wereldramp of een natuurramp. Er zijn tal van erge dingen al gebeurd in het verleden, denk bijvoorbeeld maar aan 9/11. Dit was een echte ramp, op verschillende vlakken. Maar vaak zijn de natuurrampen toch degenen die het meest schade berokkenen en die dus ook het duurst zijn. In totaal heeft de natuur al voor zo’n 3,8 biljoen dollar aan schade aangericht en dit over de hele wereld. Hier vind je een overzicht van de 5 duurst wereldrampen ooit.

Orkaan Katrina in de VS

De duurste storm ooit, die we ons hoogstwaarschijnlijk ook nog wel herinneren, is Katrina. De orkaan die in 2005 over de VS heeft gewoed. Het is ook de grootste natuurramp waar de Verenigde Staten ooit mee te maken kreeg. Grote delen van de VS hebben maanden onder water gestaan en sommige delen zijn zelfs nu nog altijd niet hersteld, dit 15 jaar later. De orkaan zorgde voor 125 miljard dollar schade.

Bekijk ook:
Mensen die aan deze kant van het bed slapen zijn het meest chagrijnig

Aardbeving in Kobe, Japan

Het moet niet altijd door een storm of een tsunami zijn dat er enorm veel schade wordt aangericht. Dit kan ook door een aardbeving zoals die in Kobe, Japan in 1995. De tol was toen gigantisch zwaar, niet alleen financieel, maar ook menselijk. Er waren maar liefst 6500 doden. De schade die de aardbeving heeft aangericht, kostte maar liefst 100 miljard dollar. Gelukkig kon het land de economie binnen het jaar herstellen, maar de doden konden helaas niet ongedaan gemaakt worden.

Tsunami en aardbeving Japan

In 2011 kreeg Japan het opnieuw hard te verduren op vlak van natuurrampen. In maart 2011 gebeurde er een aardbeving met 9,0 op de schaal van Richter. De beving vond plaats in zee en dat op zich zorgde niet echt voor veel schade. Maar uiteraard ontstond er daardoor een tsunami die bijna aan 8700 mensen het leven kostte. De teller van vermisten werd 5 jaar geleden nog op 13.000 gezet. De tsunami had als gevolg dat heel veel bedrijven platlagen en zelfs de reactor van Fukushima ontplofte. Een heel groot gebied werd daardoor onbewoond en alle kerncentrales in het land lagen ook volledig plat.

Bekijk ook:
Van De Pechvogel tot het Blok aan het Been: Zo waren de lijfstraffen in het onderwijs vroeger

Aardbeving Sichuan in China

Helaas was deze aardbeving in 2008 niet degene die de hoogste tol eiste op vlak van financiën, maar helaas wel op menselijk vlak. Hou je vast, want het dodental werd gezet op maar liefst 70.000 mensen! 18.000 mensen werden ook nog eens vermist dus hoogstwaarschijnlijk is dat een dodental van bijna 90.000. De financiële schade viel nog mee, 29 miljard dollar was er nodig om de provincie weer volledig te herstellen.

Northridge aardbeving in VS

Nog een natuurramp waar de VS mee te maken kreeg, was de aardbeving in Northridge in 1994. De derde aardbeving voor de VS was dit met maar liefst 5500 gewonden en 60 doden. Hoewel dit aantal nog meevalt voor zo’n grote natuurramp, was de financiële schade niet zo beperkt. Er was 42 miljard dollar nodig om de schade aan gebouwen, wegen en natuur te herstellen.

Er gebeuren in de natuur niet alleen stormen met water, maar ook met zand zoals hier in Australië.

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.