De beste tips voor de beginnende vegetariër! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips voor de beginnende vegetariër!

Heb jij er wel eens aan gedacht om voor een (on)bepaalde tijd minder, of zelfs helemaal geen, vlees te eten? Denk je moeite te hebben met de overstap naar vegetarische maaltijden? Geen zorgen, in deze blog geven wij je handige tips om als beginnende vegetariër zo snel mogelijk te wennen aan een leven zonder vlees. Het is vaak makkelijker dan je denkt en het vereist geen flinke veranderingen in je eetpatroon. Tegenwoordig zijn er talloze vleesvervangers die ervoor zorgen dat jij toch aan je dagelijkse voedingsmiddelen als ijzer, zink en omega-3 vetten komt.

Begin op je eigen tempo

Wanneer je veranderingen in je eetpatroon gaat aanbrengen, heeft je lichaam tijd nodig om hieraan te wennen. Aangezien ieder persoon anders is, kunnen wij als tip geven dat je dit doet op je eigen tempo. Je bent niet voor niks een beginnende vegetariër, als je normaal gesproken 5 tot 7 keer per week vlees of vis eet kun je het beste beginnen door dit terug te brengen naar maximaal 5 keer. Je kunt bijvoorbeeld beginnen door in plaats van vlees nu groente als hoofdingrediënt te gaan beschouwen. Maak een grote salade voor jezelf, hier kun je eventueel kip- of spekblokjes aan toevoegen. Wanneer je gewend begint te raken aan dit patroon, kun je langzaam meer gaan afbouwen en van 5 naar 2-3 keer per week vlees of vis eten.

Bekijk ook:
Snack to the Future: Zo eten we in 2040

Stap af van de AVG

Wie is er niet mee groot geworden? Aardappels, vlees en groente is een fenomeen dat bij vrijwel ieder Nederlands gezin een begrip is. Om van een beginnende vegetariër naar een expert te gaan, moet je afstappen van de V. Deze kunnen we vervangen door een andere V, namelijk die van Vleesvervangers. Tegenwoordig liggen de supermarkt schappen er vol van, de keuze is reuze. Zo heb je vegetarische hamburgers en schnitzels, maar ook zelfs vegetarische carpaccio!

Je lunch

We eten natuurlijk niet alleen in de avond, ook voor de lunch zijn de vegetarische opties eindeloos. Vervang het beleg op je brood met verschillende soorten groentespreads, hummus of een oer-Hollandse plak kaas. Vergeet ook geen lekker stuk fruit, een belangrijke bron van vitamines. Je kunt fruit bestellen en eten als tussendoortje, je kunt er ook je ontbijt van maken. Fruit is ontzettend goed te combineren met bijvoorbeeld yoghurt, of wat dacht je van een verse fruitsalade?

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Verken de wereldwijde keuken

Vooral in Europa is men gewend om veel vlees en vis te eten. Als je een beginnende vegetariër bent, raden wij je aan om te gaan experimenteren met de wereldwijde keuken. Hier zijn de opties eindeloos, vooral de Aziatische keuken is een expert op het gebied van vegetariërs. In landen als Thailand, India en Indonesië is vegetarisch eten onderdeel van de cultuur. Ze eten ontzettend veel groente en combineren dit met bijna alle gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de curry’s, wokgerechten en soepen. Door de toevoeging van groente en veel kruiden krijgen deze gerechten veel smaak en krijg je alsnog je voedingsmiddelen binnen.

Hopelijk kom je al een heel eind met deze tips. Ben je nog meer geïnteresseerd in de mogelijkheden in de vegetarische wereld en de gezonde levensstijl die erbij hoort? Lees dan vooral eens onze blog over de kracht van superfoods om je algehele gezondheid een boost te geven!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.