Feestelijke gelegenheden, zoals verjaardagen, jubilea of een examen wat behaald is, vragen om een heerlijk stuk taart. Hoe regel jij dat? Ga je zelf iets bakken, of leg je toch maar liever even een bezoek aan de banketbakker af? De banketbakker is een veilige optie, je weet dan zeker dat je in de roos schiet en dat het iedereen zal smaken. Tenzij je natuurlijk zelf een taart bakt die werkelijk iedereen lust. In dit artikel lees je welke taarten het populairste zijn!
Zelf taarten maken, oh zo heerlijk!
Waarom is een zelfgemaakte taart meestal lekkerder dan een taart uit de winkel? Dat komt omdat je bij zelf bakken verse en hoogwaardige ingrediënten worden gebruikt. Lees er maar eens taart recepten op na; de ingrediënten zijn vers en zonder directe toevoegingen, wat zorgt voor een smaak explosie in de mond. En je kunt altijd een eigen draai geven aan bestaande taart recepten, jij bepaalt zelf of je een specifiek ingrediënt toevoegt of vervangt voor iets anders. Dit vergt natuurlijk wel enig inzicht in het bakken van taarten. Speel je het liever op veilig, dan volg je bestaande taart recepten op.
Koop liever geen kant-en-klare pakketten in de supermarkt, waar alleen nog water aan toegevoegd hoeft te worden. Dergelijke baksels zijn nog net te eten -vinden wij- wanneer zij vers uit de oven komen, maar staan ze eenmaal een uur of langer, dan worden ze hard en krimpen in elkaar. Iets wat wij ons bezoek niet willen serveren. Daarnaast gebeurt het wel eens dat er een vreemde bijsmaak ontstaat na het eten van een dergelijke taart.
Dit zijn ze, de populairste taarten
Er bestaan vele uiteenlopende taarten, toch zijn er universele taarten die iedereen wel lust. Denk hierbij aan taarten als:
- Appeltaart
- Slagroomtaart
- Chocoladetaart
Serveer je een van deze taarten, of een combinatie hiervan, dan kun je er vanuit gaan dat de meeste mensen dit bijzonder lekker vinden. Ook populair, maar net iets specifieker zijn klassiekers als:
- Schuimgebak/ schuimtaart
- Mokkataart
- Schwarzwalder kirsch (kers / chocolade combinatie)
- Cheesecake/ monchou/ kwarktaart
- Vlaaien, in vele smaken en samenstellingen
Appeltaart, iedereen lust het
De aloude Hollandse appeltaart lust echt iedereen, het is altijd succes verzekerd! Maak heb dan wel alsjeblieft zelf! Hiervoor heb je nodig:
- Taartmix (van Koopmans) en de aangegeven ingrediënten
- Goudreinetten (appels)
- Vanillecake, ca 250 gm
- 250 gr rozijnen laten wellen, minimaal 2 uur
- 150 gr walnoten, fijn geknepen (niet fijn malen)
- Eigeel, voor het bestrijken van het gekruiste beslag bovenop de appeltaart
Bereiding appeltaart naar eigen recept
Volg gewoon de bereiding op zoals aangegeven op het pak taartmix. Meng de appels, rozijnen en walnoten met elkaar, bestrooi met poedersuiker én kaneel. Heb je dit gemengd, kneed dan vervolgens de vanillecake door het mengsel. De vanillecake zorgt voor structuur en samenhang, zodat de appeltaart niet uit elkaar valt zodra je hem aansnijdt, daarnaast zorgt vanillecake voor een heerlijk extra zachte smaak aan de vulling. Eet smakelijk!
Plaats een reactie