Wist je dat Twitter een premium versie heeft waarvoor je moet betalen? Deze betaalde dienst heet Twitter Blue en biedt enkele extra's naast de normale Twitter ervaring. In Nederland is Twitter Blue op dit moment nog niet beschikbaar, maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer duren. Zou jij dan overwegen om gebruik te maken van Twitter Blue? Of vind je betalen voor Twitter net iets te ver gaan? Deel je mening in de onderstaande poll, of laat een reactie achter!
Twitter is dit jaar begonnen met het langzaam uitrollen van Twitter Blue. De betaalde dienst werd in juni van dit jaar opengesteld voor mensen uit Australië en Canada en nu is het ook in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland geïntroduceerd. Steeds meer landen kunnen dus Twitter Blue gebruiken, maar wat is nou eigenlijk het verschil met de normale versie van Twitter?
Wat is Twitter Blue?
Twitter Blue is de betaalde dienst van Twitter. In de praktijk werkt het ongeveer hetzelfde als de normale versie van Twitter, maar daarbij krijg je enkele extra's:
- Geen advertenties tijdens het lezen; Twitteraars die graag via Twitter nieuwsartikelen lezen zullen blij zijn, want met Twitter Blue heb je daar geen advertenties meer. Dit leest een stuk prettiger, dus voor deze mensen zou Twitter Blue een goede bijkomstigheid zijn. Daarnaast heeft Twitter aangegeven dat een deel van de opbrengsten naar de uitgevers gaat, dus hiermee steun je ook nog eens een industrie die het best moeilijk heeft in het digitale tijdperk. Wel jammer; andere advertenties blijven wel gewoon zichtbaar…
- Langere video's; met Twitter Blue kan je langere video's posten. Gratis gebruikers kunnen slechts video's van twee minuten uploaden, maar met een betaald abonnement mogen je video's nu maximaal tien minuten duren.
- Personalisatie; met Twitter Blue krijgen gebruikers ook meer mogelijkheden om hun Twitter beleving aan te passen naar eigen smaak. Zo kunnen ze onder meer de iconen en kleuren personaliseren.
- Undo optie; heb je wel eens een tweet verstuurd waarvan je al snel spijt kreeg? Dan is Twitter Blue ook iets voor jou, want de dienst heeft een undo optie waarbij je tweets nog snel kan intrekken.
- Meest gedeelde artikelen; met Twitter Blue kan je ook de meest gedeelde artikelen van de afgelopen 24 uur zien. Zo blijf je makkelijk up tot date met de laatste nieuwstrends.
- Sneller; de laadtijd van Twitter Blue is een stuk korter, dus dan werkt de app nog fijner.
Wat kost Twitter Blue?
Met Twitter Blue krijg je dus toegang tot wat handige functies en andere voordelen, maar daarvoor moet je dus wel betalen. De prijs voor Europeanen en Nederlanders is nog niet bekend, maar in Amerika betalen ze nu 2,99 dollar per maand. Dus zoiets kan je in de toekomst ook voor ons verwachten.
Betalen voor Twitter?
De grote vraag is nu of jij zou willen betalen voor Twitter Blue? Vind jij het een interessante aanbieding en zou je een abonnement overwegen? Of weet je nu al zeker dat je nooit voor Twitter gaat betalen? Geef hieronder je stem, of laat een reactie achter. Wij zijn benieuwd naar de uitslag!
Zou jij een betaald abonnement nemen op Twitter blue?
- Ja, lijkt me een goede aanbieding!
- Misschien, ik weet het nog niet zeker…
- Écht niet!
Plaats een reactie