wat kost een elektricien
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat kost een elektricien? 5 tips om op de kosten te besparen

We hebben allemaal vroeg of laat een elektricien nodig. Maar wat kost een elektricien? En wat doet een elektricien allemaal? Je kunt een elektricien in Amsterdam inhuren voor een uurprijs van 100 euro, een elektricien in Ridderkerk voor 40 euro, en een elektricien in Rilland voor 20 euro, maar wat is dan een eerlijke prijs? Wij hebben dit allemaal voor je uitgezocht, inclusief een paar tips om te besparen op de kosten!

Wat kost een elektricien?

Het grootste verschil tussen de verschillende tarieven is het soort elektricien wat je in huis haalt. Er zijn redelijk wat mensen die graag een extra zakcentje willen verdienen en dus op zoek gaan naar klusjes om na het werk te doen. Dit zijn de goedkoopste elektriciens, maar vaak zijn ze niet gecertificeerd. Tevens is de kans groot dat er ook geen verzekering aanwezig is. Mocht er dus iets mis zijn waardoor er (brand)schade ontstaat, dan kun je dit niet op de elektricien verhalen.

Daarnaast hebben we nog de zzp elektriciens. Deze hanteren vaak een eerlijke en goedkope prijs tussen de 35 en 60 euro per uur. Zij maken wel kosten, zoals het rijden naar locatie, aanschaf en onderhoud eigen gereedschap, inkoop materialen etc, maar lang niet zoveel als grote bedrijven.

Grote bedrijven vragen doorgaans het meeste geld per uur. Je zit dan al gauw aan een tarief van meer dan 60 euro per uur. Uiteraard, ze verzekeren kwaliteit, maar dat doet een gecertificeerde zzp'er ook. Het enige verschil is dat de zzp'er in zijn eentje werkt, en het bedrijf meerdere elektriciens in dienst heeft en dus ook een groter werkgebied heeft.

Bekijk ook:
De beste tips voor afvallen met een koolhydraatarm dieet

Wat doet een elektricien?

Het werk van een elektricien stopt niet na de meterkast. Je kunt ook een elektricien inhuren als je bijvoorbeeld lampen wilt ophangen en aansluiten, schakelmateriaal – zoals stopcontacten of schakelaars – wilt (ver)plaatsen, als er internetkabels getrokken en aangesloten moeten worden, of als je bijvoorbeeld een laadpaal nodig hebt voor jouw elektrische auto. Daarnaast kan een elektricien ook storingen oplossen wanneer er binnenshuis problemen ontstaan met het elektra. De werkzaamheden zijn dus heel divers.

wat doet een elektricien

Kosten besparen op het inhuren van een elektricien

Je wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk alles in huis geregeld hebben, daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet om ervoor te zorgen dat je niet te diep in je portemonnee hoeft te graaien.

  1. Kies een lokale elektricien
    Een lokale elektricien heeft minder reistijd en dus ook minder kosten die hij moet maken. Hierdoor ben je goedkoper uit. Als je bijvoorbeeld in Dordrecht woont zoek je simpelweg op ‘een elektricien in Dordrecht‘ zodat je zeker weet dat de elektricien jouw stad als werkgebied heeft.
  2. Kies voor een zzp'er
    Zoals we al eerder zeiden, wil je die perfecte prijs vinden. Een groot bedrijf is vaak duurder dan een zzp elektricien, terwijl zij hetzelfde werk doen met dezelfde expertise. En iemand die juist weer heel goedkoop is omdat hij het als hobby doet, heeft weer niet dezelfde garanties als een zzp'er of een bedrijf aangezien hij of zij de verzekeringen mist. Met een zzp'er die ingeschreven staat bij de KVK zit je dus precies goed.
  3. Weet zeker dat het probleem binnenshuis zit
    Het heeft geen nut om een elektricien in te schakelen als het probleem bij het nutsbedrijf ligt. Vaak krijg je dan, ondanks dat de elektricien geen werk heeft verricht, nog wel een rekening na. Hij heeft immers wel moeten rijden terwijl hij op dat moment ook bij een andere klant had kunnen zijn die wel een probleem binnenshuis had. Neem dus eerst contact op met jouw energieleverancier om te vragen of er storingen bekend zijn.
  4. Kosten declareren
    In sommige gevallen is het mogelijk om de kosten van een elektricien te declareren waardoor je uiteindelijk niet zelf hoeft te betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bouwdepot, maar ook aan het inrichten van een thuiswerkplek. Je zult zelf moeten uitzoeken of dit het geval is bij jou.
  5. Koop zelf geen materiaal tot de elektricien is geweest
    Vaak denken mensen de oplossing al te weten en gaan zij vol goede moed naar de bouwmarkt om zelf producten aan te schaffen. Wij adviseren toch om hier liever mee te wachten tot de elektricien langs is geweest voor een schouwing. Vaak zijn de producten van de vakman van betere kwaliteit en ook nog goedkoper. Misschien zijn die materialen juist helemaal niet nodig en is er een simpele oplossing voor. Wacht dus altijd even geduldig af en bespreek je plannen met de expert.
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.