Van LEGO kun je alles maken. Een boot, een vliegtuig of een trein. Wellicht ken je het liedje van een aantal jaar geleden nog en neurie je hem al lekker mee in je hoofd. Wellicht ook niet. Maar wat je wel kent is LEGO. De bouwsteentjes van Deense makelij zijn nog altijd immens populair. En niet alleen onder kinderen. Kijk maar eens naar het succes van het tv-programma LEGO Masters. Er zijn tal van gigantische bouwpakketten van LEGO, LEGO Technic en LEGO Creator. Maar wat is nou de grootste LEGO-set ooit gemaakt? We maakten, speciaal voor onze trouwe lezers, een top 5!
#5 Diagon Alley (5544 stukjes)
Diagon Alley kennen we uit de wereld van Harry Potter. Voor de mensen die de Nederlandse boeken hebben gelezen: De Wegisweg. Deze straat, vol met winkels voor tovenaars, is er ook als Lego-variant. De straat, die in het boek en de film bereikt wordt door middel van een geheime doorgang in café De Lekke Ketel, is er speciaal voor leerlingen die naar Zweinstein gaan. In deze straat kunnen ze al hun schoolspullen aanschaffen. Van attributen voor Zwerkbal tot toverstaffen en gewaden.
De versie van LEGO bevat dus 5544 stukjes. Een flinke puzzel dus. Naast de steentjes zijn uiteraard ook personages als Harry Potter meegeleverd in de set. Een leuke aanvulling op wat je al in de kast hebt staan aan LEGO.
#4 Taj Mahal (5923 stukjes)
De zeven (moderne) wereldwonderen is een van LEGO's grootste inspiratie op het gebied van enorme bouwpakketten. Zo ook de Taj Mahal. Dit prachtige gebouw, gelegen in India, is adembenemend. Gelegen voor een grote fontein en wakend over prachtige tuinen is dit gebouw zeker de moeite waard om te bezoeken. Maar mocht je ‘m liever in huis halen, dan kan dat natuurlijk ook. De fontein en de tuinen zijn helaas niet inbegrepen in het bouwwerk van LEGO, maar gelukkig is het hele gebouwencomplex dat wel.
Met bijna 6000 LEGO-steentjes is dit zeker een unieke set om te hebben. Alleen al om de minaretten en de fantastische koepel van het gebouw. Dit prachtige plaatje je toch gewoon in je huis hebben staan?
#3 Hogwarts (6020 stukjes)
Hogwarts, wellicht beter bekend als Zweinstein, is het magische kasteel waar de lessen worden gegeven aan de jonge tovenaars in de Harry Potter-reeks. Dit unieke kasteel kan volledig worden nagebouwd dankzij de grote hoeveelheid stukjes.
De trappen, gangen en kamers die je kent uit de films en boeken zijn allemaal terug te vinden in deze prachtige set. Daarnaast is het het doel geweest van LEGO om je hetzelfde avontuur te laten beleven als Harry zelf. Het doel is om de magie te ervaren van het kasteel. En een ding is zeker: dat is gelukt. Je kunt aankomen met een botje in het boothuis en vanuit daar de rest van het kasteel verder ontdekken.
#2 Ultimate Millennium Falcon (7541 stukjes)
Ook Star Wars is een terugkerend thema binnen de sets van de Deense speelgoedfabrikant. De bouwpakketten van LEGO op het gebied van Star Wars zijn dan ook zeer uitgebreid te noemen. De Ultimate Millennium Falcon kan dan ook met trots een reuzenpuzzel genoemd worden. Met meer dan 7500 stukjes kunnen we met zekerheid zeggen dat je wel even bezig bent met het uitdokteren van de juiste posities voor al die losse onderdelen van het ruimteschip.
Naast deze Ultimate Millennium Falcon zijn er nog tal van andere ruimteschepen van Star Wars bedacht en gemaakt door LEGO. Dus ben je groot fan van LEGO en Star Wars? Dan zijn er tal van sets waar jij je voorlopig nog wel mee kunt uitleven.
#1 Het Colosseum – (9036 stukjes)
Zoals we bij nummer vier in de lijst al aangaven. LEGO is dol op (moderne) wereldwonderen, waar het Colosseum natuurlijk ook onderdeel van is. Het Romeinse amfitheater in Rome mag met trots de titel “Grootste LEGO-set ooit” dragen. Het uitgebreide bouwwerk is volledig in 360 graden gemaakt en valt niet eens uit elkaar als je ‘m optilt. Dankzij slim gebruik van technieken en berekeningen is het mogelijk om zo'n groot bouwpakket tot één geheel te laten vormen.
Daarnaast is er met heel veel nauwkeurigheid gekeken naar het echte Colosseum in Rome. De afmetingen zijn vrijwel identiek en zelfs de katrollen aan de bovenste rand zijn meegnomen in het ontwerp. Vroeger kon men namelijk gewoon overdekt zitten dit fantastische gebouw. Ook de originele vloer is gedeeltelijk terug te vinden in dit bouwpakket.
Plaats een reactie