Het demissionaire kabinet overweegt om een tijdelijk avondklok in te voeren. Wat vind jij van deze voorgestelde maatregel? Is een avondklok een goede manier om het aantal besmettingen naar beneden te brengen? Of is deze maatregel buitenproportioneel? Laat het weten in de onderstaande poll en / of laat een comment achter!
Het aantal coronabesmettingen in Nederland is momenteel flink aan het dalen. Voor het eerst in maanden werden er op één dag minder dan 5.000 besmettingen geteld. De effecten van de tweede strenge lockdown zijn hiermee eindelijk te zien.
De dalende trend mag dan wel een positieve ontwikkeling zijn, het is echter nog geen reden voor vreugde. Ondanks het dalende aantal besmettingen, zitten de ziekenhuizen namelijk nog vol, is de zorgsector overbelast en uitgeput, en maakt het kabinet zich ook ernstige zorgen over de zeer besmettelijke Britse coronamutatie.
Het kabinet verlengde mede daarom de lockdown tot 9 februari. Daarnaast worden op woensdag extra maatregelen aangekondigd, omdat de huidige maatregelen niet voldoende zijn.
Avondklok in Nederland voor jongeren
Een maatregel die nu serieus wordt overwogen is de avondklok. Saillant, want eerder werd het idee nog snel afgeschoten door zowel coalitie- als oppositiepartijen. De omstreden maatregel ligt nu toch weer op tafel, doordat de huidige maatregelen nog niet het gewenste effect hebben.
Met een avondklok hoopt het demissionaire kabinet het aantal besmettingen verder tegen te kunnen gaan. Zo werd de avondklok ook al aangeraden door het OMT. De experts van het OMT zijn voorstander van deze maatregel omdat ze vermoeden dat ze op deze manier het aantal besmettingen onder jongeren kunnen verminderen. Momenteel zijn het vooral jongeren die besmet raken en vervolgens weer andere mensen besmetten. Dus als jongeren straks minder bijeen kunnen komen, dan zal het aantal besmettingen ook dalen.
Avondklok in andere landen
De avondklok mag in Nederland nog een redelijk controversiële optie zijn, toch zijn er al heel wat andere Europese landen die deze maatregel al hebben ingevoerd. In België is er bijvoorbeeld al maanden een avondklok. En die lijkt een flink effect te hebben. Eind vorig jaar werden er bij onze zuiderburen dagelijks nog ruim 22.000 geteld, nu ligt het gemiddelde rond de 2.000. Daarnaast wordt de avondklok ook gebruikt in delen van Duitsland, Frankrijk en Spanje. Als je het op deze manier bekijkt, dan vraag je je misschien af waarom Nederland het anders doet.
Moet er een avondklok in Nederland komen?
Dat er extra maatregelen komen, is een zekerheidje. De vraag is nu wat die precies zullen inhouden, maar de kans is groot dat er een avondklok komt. Wat vind jij van deze maatregel? Ben jij voorstander van het invoeren van een avondklok? Of vind je dit geen goed idee. Laat het weten in de onderstaande poll en / of laat een comment achter!
Ben je voorstander van een avondklok?
- Ja, ik vind een tijdelijke avondklok een goed idee.
- Nee, ik vind een tijdelijke avondklok geen goed idee.
Ik snap het probleem eigenlijk niet zo. Wat wilde je anders doen na 21:00 in tijden waarin je toch al bijna niks mag. Ik vind het dan ook bijzonder vreemd dat er een avondklok ingevoerd is. Maar ach, wellicht is dat de leeftijd.
het is totaal overbodig omdat het geen enkele zin heeft er heeft niets gewerkt , maar als we terug naar normaal gaan lost het probleem zich van zelf op ,nu dit waardeloze kabinet verdwijnt , Nu alleen nog de NOS op zwart met hun propaganda voor dit dictoriale kabinet ,zodat de mensen zelf leren nadenken .