De laatste weken lijkt het alsof je niets anders meer ziet op social media dan ophef over de serie 'the Crown' van Netflix. Het is een ontzettend goede serie die het leven van de Britse Royal Family volgt. De ophef over ‘The Crown' wordt vooral veroorzaakt omdat het verhaal ons diep in onze harten raakt. Dit seizoen volgen we Lady Diana, en we weten allemaal hoe gevoelig dat nog ligt bij sommige mensen.
The Crown Netflix
De serie volgt het leven van Queen Elizabeth II vanaf haar bruiloft in 1947 tot de 21e eeuw. Op dit moment zitten we in seizoen vier waar Lady Diana geïntroduceerd wordt, en dat is waarom het bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten is. The Crown is nog altijd een serie die gemaakt is voor entertainment doeleinden, het is dus geen documentaire. Veel mensen denken echter dat de serie de werkelijkheid probeert te weergeven omdat er ook verhalen in voorkomen die echt gebeurd zijn, maar er zijn ook verhaallijnen die geheel aan de creativiteit van de makers zijn overgelaten.
Lady Diana ongeluk
De dood van de jonge Lady Diana zit bij velen van ons nog heel goed in het geheugen. Op 31 augustus 1997 kwam zij om in een verkeersongeluk samen met Dodi Fayed en de chauffeur Henri Paul. Zowel Dodi als Henri waren ter plekke dood verklaard, maar Diana was na het ongeluk nog in leven. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht waar verteld werd dat ze een hersenschudding, gebroken arm en doorgesneden dij had. Daarnaast had ze ook enorme borstletsel opgelopen. Artsen hebben nog twee uur lang geopereerd, maar ze konden haar hart niet meer goed op gang krijgen. Ze was 36 jaar op dat moment.
Er zijn veel verschillende complottheorien over wat er nu precies gebeurd is. Bijna elke theorie heeft dezelfde conclusie: het was geen ongeluk. Daarnaast zijn veel mensen nog steeds boos over hoe Diana behandeld is vóór het ongeluk. En dit is precies waar alle ophef over gaat als het op ‘The Crown' aankomt.
Is The Crown gebaseerd op een echt verhaal?
Sommige delen zijn gebaseerd op echte verhalen. Die zijn echt gebeurd. De makers zijn dan ook heel trots hoe zij sommige scenes tot in de details hebben kunnen nabootsen. Dat zorgt echter ook voor verwarring bij de kijkers. Sommige kijkers denken namelijk dat het verhaal van The Crown volledig naar waarheid is, maar dat is maar gedeeltelijk zo. Sommige delen zijn geheel gebaseerd op de creativiteit van de makers. Deze creativiteit wordt ook niet altijd op prijs gesteld. Zo is er bijvoorbeeld een verhaallijn waar Camilla Parker Bowles tegelijkertijd een relatie had met Prince Charles en Andrew Parker Bowles. In werkelijkheid hebben deze twee relaties elkaar nooit overlapt. Al met al moet deze serie dus met een korreltje zout genomen worden.
Plaats een reactie