De term broodje aap dateert uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Een Engelse schrijfster verzamelde diverse verhalen die ietwat griezelig waren en niet waar gebeurd. Maar het zou gekund hebben. Een fastfood-keten zou het vlees van apen gebruiken voor hamburgers.
Het cadeau
Een knap Brits meisje ontmoet de liefde van haar leven in Spanje op vakantie. De laatste avond geeft hij haar een pakje met het verzoek dat pas thuis uit te pakken. Tot haar schrik zit er een dode rat in het doosje met een briefje: ‘welkom bij de Aids-club’.
Coca Cola
Misschien heb jij ook je roestige fietsketting wel eens met Coca Cola schoongemaakt. Je kunt er zelfs een spijker compleet in oplossen, naar verluidt. Maar het kan nog veel erger. In de Coca Cola fabriek viel eens een man in een grote tank vol met deze bijzondere frisdrank. Hij kon niet meer worden gered en het enige wat men terugvond, was zijn kunstgebit.
Is de real one nog steeds jouw favoriete drankje?
De magnetron
Een oudere dame in de VS droogde haar hondje na het wassen altijd even in de oven. Toen ze overging op een magnetron zag ze er geen probleem in om het hiermee ook te proberen. Het hondje ontplofte en de vrouw eiste en kreeg een enorme schadevergoeding. Sindsdien staat in de beschrijving bij iedere magnetron dat je er geen dieren in kan drogen. Het verhaal is een echt broodje aap en ook in de VS is het nooit gebeurd.
De geleende fietsen
Een ouder echtpaar besloot op een mooie dag een fietstochtje te gaan maken. De fietsen hadden ze even buiten neergezet, maar toen ze terugkwamen, waren die tot hun verbijstering verdwenen. Teleurgesteld gingen ze later maar een wandeling maken. Tegen een boom aan het einde van de straat stonden de beide fietsen. Er was een keurig briefje bij met excuses voor het lenen van de fietsen en twee kaartjes voor de schouwburg. Toen het echtpaar de avond van de schouwburg terugkwam, was de hele woning leeggeroofd, inclusief de fietsen. Buiten Nederland wordt dit verhaal meestal verteld met een auto in plaats van fietsen.
Ventilatordood
In de jaren 70 van de vorige eeuw schrok men in Zuid-Korea vaak van het risico dat mensen liepen als ze ‘s nachts de ventilator aan lieten staan. Vele Zuid-Koreanen werden nooit meer wakker en andere die het wel overleefden hadden verlammingsverschijnselen of waren extreem ziek. Nog steeds durven mensen in het land de ventilator niet aan te laten staan als ze gaan slapen. In dit geval was het verhaal verzonnen om het energiegebruik te beperken tijdens een crisis in het land.
De wraak van de kangoeroe
In Australië moet je heel voorzichtig zijn als je tijdens een nacht een kangoeroe aanrijdt. Het risico bestaat namelijk dat het beest wraak neemt. Het is vele Australiërs en toeristen al overkomen. Als je de auto verlaat om te kijken naar het toestand van het dier, is het opeens verdwenen. Als je dan terugkomt in je auto, is er geen autosleutel meer aanwezig. Midden in de wilde natuur van dat uitgestrekte land kan dat je leven kosten.
Lees ook:
Plaats een reactie