Bromazolam: wat is het en hoe werkt het? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Bromazolam: wat is het en hoe werkt het?

Bromazolam is een synthetische drug die tot de benzodiazepinegroep hoort. Je weet misschien wel dat deze bekend staan om hun kalmerende en slaapverwekkende effecten. Hoewel het niet officieel als medicijn wordt voorgeschreven door artsen, gebruiken mensen het vaak om te ontspannen. Dit middel is nog niet uitvoerig onderzocht en valt onder de categorie Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS). Een andere term hiervoor is designer drugs. Daardoor weten we nog niet veel over de mogelijke risico's en de juiste doseringen. Laten we eens kijken wat we er wel over weten!

Werking van bromazepam

Bromazolam van professor.nl heeft een rustgevende werking op je zenuwstelsel. Het richt zich op bepaalde stoffen in je hersenen, zoals de GABA-receptoren. Deze houden angstgevoelens onder controle en kunnen je kalm houden. Wanneer deze receptoren gestimuleerd worden, vermindert bromazolam de activiteit van je zenuwen. Op die manier zul je je meer ontspannen en minder angstig voelen. Mensen die het gebruiken ervaren vaak een diepe rust, minder angst en een toenemende behoefte aan slaap. Het kan ook je spieren verzwaren, waardoor bewegen een beetje lastiger wordt.

Bekijk ook:
7 redenen waarom je (vaker) zou moeten zwemmen

Bijwerkingen en gevaren

Het gebruik van bromazolam kan verschillende bijwerkingen hebben. Zo kun je er trager door gaan reageren en dat kan vanzelfsprekend risicovol zijn als je bijvoorbeeld gaat autorijden, waarbij je scherp moet zijn. Andere veelvoorkomende bijwerkingen zijn wazig zien, zich suf voelen en een verminderd libido. Soms kan het zelfs leiden tot geheugenverlies, waarbij het moeilijk wordt om recente gebeurtenissen te onthouden. Een groot risico van bromazolam is de kans op verslaving. Net als andere middelen in de benzodiazepinegroep kan regelmatig gebruik leiden tot afhankelijkheid. Je lichaam kan wennen aan het medicijn, waardoor je steeds meer nodig hebt om hetzelfde effect te voelen. Dit is gevaarlijk omdat plotseling stoppen ernstige ontwenningsverschijnselen kan veroorzaken.

Dosering en werkingsduur

De hoeveelheid bromazolam die je neemt, kan flink verschillen per persoon en wat je wilt bereiken. Meestal ligt de dosis tussen de 0,5 en 3 milligram. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de dosis omdat iedereen anders reageert op het medicijn. Zelfs kleine hoeveelheden kunnen al een sterk effect hebben en het risico op een overdosis is echt aanwezig, vooral als je meer neemt omdat je de effecten niet meteen voelt. Bromazolam werkt lang, meestal tussen de 6 en 8 uur en het sterkst in de eerste uren na inname. Ben je bewust van deze langdurige werking, zelfs nadat je de eerste effecten niet meer voelt.

Bekijk ook:
Rust in je hoofd: 6 tips om de drukte uit je hoofd te halen

Is het legaal?

Bromazolam is momenteel nog legaal in Nederland en valt niet onder de strenge regels van de Opiumwet of de geneesmiddelenwet. Maar dat betekent niet dat het veilig is. Omdat je het alleen via het internet of via dealers kunt kopen, loop je het risico dat je een onzuiver product krijgt of iets dat vermengd is met andere gevaarlijke stoffen. Koop dus bij een erkende winkel! Als je bromazolam gebruikt, is het echt belangrijk dat je geen andere drugs of alcohol gebruikt, omdat dit de kans op hele ernstige bijwerkingen, zoals bewusteloos raken of erger, kan verhogen. Wees je bewust van deze gevaren en wees voorzichtig.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

317

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.