verkeersboetes
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze verkeersboetes zijn per 1 maart gestegen

Per 1 maart zijn er een aantal verkeersboetes flink gestegen, en er zitten een aantal absurde verhogingen tussen. De reden voor de verhoging is de huidige inflatie, althans, dat zegt Minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid. Verkeersboetes stijgen elk jaar, maar dit jaar zijn de prijzen van de boetes extra hoog. Met een stijging van bijna 10% is het zelfs de hoogste stijging ooit. Wij namen een aantal boetes onder de loep.

Deze verkeersboetes stegen het hardst

De boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon steeg het hardst, van 350 naar 380 euro. Dit geldt voor elke snelheid, dus ook als je in langzaam rijdend verkeer staat. Je mag je mobieltje echter wel in je handen hebben als je stilstaat in de file of als je voor een rood stoplicht staat. Goed om te onthouden als je te maken krijgt met een overijverige agent. Rechts inhalen is verhoogd van 250 naar 280 euro.

Bekijk ook:
Afvalbeheer en circulaire economie in Nijmegen: samen werken aan een groene toekomst

Onnodig links rijden is de boete waar we het allemaal wel een beetje mee eens zijn. Niets is irritanter dan een zondagsrijder die de linkerbaan bezet houdt, dus onnodig links rijden gaat van 220 naar 240 euro. Als je ‘vergeet’ om je gordel om te doen dan kun je vanaf nu een tientje extra neertellen, want die boete stijgt van 150 naar 160 euro. Hou er rekening mee dat de ambtelijke administratie ook geld kost, dus op elke boete komt nog eens 9 euro.

Boetes voor snelheidsovertredingen

Plankgas geven binnen de bebouwde kom is sowieso al een domme beslissing, dus daar komt een flinke verhoging bovenop. Elke 10 kilometer per uur te hard binnen de bebouwde kom kost nu 82 euro in plaats van 75 euro. Op de snelweg kost dat nu 72 euro, dat is een verhoging van 6 euro. Te hard rijden is een doorn in het oog van justitie, maar ook een flinke melkkoe.

Bekijk ook:
Deze celstraffen staan er op het maken van synthetische drugs

Je bent pas echt de sjaak als je dertig kilometer te hard gaat. In een stad of dorp mag je dan 383 euro uit je knip trekken (dat was vorig jaar 352 euro), en op de snelweg kost dat 334 euro, dat was 308 euro. Als je 40 kilometer per uur te hard rijdt dan valt er een strafbeschikking op je deurmat, en bij een ernstige andere overtreding dan mag je uitleg geven aan de rechter. Met deze verhogingen wil Justitie en Veiligheid onveilig rijgedrag ontmoedigen, maar er zijn altijd snelheidsduivels met een flinke pak geld op zak.

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.