Wat kan ik allemaal doen om mijn bedrijf tegen cyberaanvallen te beschermen? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat kan ik allemaal doen om mijn bedrijf tegen cyberaanvallen te beschermen?

Als ondernemer is het belangrijk om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen. Je wilt immers dat de gegevens van jouw klanten, medewerkers en eventuele zakenpartners veilig zijn onder jouw hoede. Niet alleen is een cyberaanval erg slecht voor de naam van je bedrijf, het kan ook nog eens gevaarlijk zijn als de gestolen informatie in de verkeerde handen valt. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om je bedrijf te beschermen tegen dergelijke aanvallen, zoals het gebruik van Managed Detection & Response (MDR) en een Security Operations Centre (SOC). Wil je weten wat dit inhoudt en hoe 

Hoe kun je je bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen?

je dit toepast voor de online veiligheid van jouw bedrijf? Lees dan gauw verder!

Managed Detection & Response (MDR) is een service waarbij een externe partij de IT-beveiliging van je bedrijf monitort en reageert op eventuele dreigingen. Deze service houdt in dat er regelmatig wordt gekeken naar de beveiliging van je bedrijf en dat er op tijd wordt ingegrepen als er iets verdachts wordt gedetecteerd. Zo kun je ervoor zorgen dat je bedrijf snel wordt beschermd tegen cyberaanvallen en dat eventuele schade wordt beperkt.

Bekijk ook:
Factoring inzetten voor je bedrijf handige tips!

Wat kan ik allemaal doen om mijn bedrijf tegen cyberaanvallen te beschermen? 16

Welke opties zijn er nog meer?

Een andere manier om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen is door het opzetten van een Security Operations Centre/Center (SOC). Dit is een centraal punt waar alle beveiligingsincidenten worden opgevolgd en beheerd. In een SOC wordt er continu gekeken naar de beveiliging van je bedrijf en worden eventuele dreigingen op tijd opgemerkt. Zo kun je ervoor zorgen dat je bedrijf op elk moment beschermd is tegen cyberaanvallen.

Welke maatregelen kun je zelf nog meer nemen?

Naast Managed Detection & Response en een Security Operations Centre zijn er nog tal van andere maatregelen die je kunt nemen om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen. Zo kun je bijvoorbeeld werken met een sterk wachtwoordbeleid, beveiligde verbindingen en firewalls installeren. Een sterk wachtwoordbeleid houdt in dat je er voor moet zorgen dat wachtwoorden van medewerkers sterk zijn en regelmatig gewijzigd worden. Zo is het verstandig de wachtwoorden altijd aan te passen wanneer een medewerker uit dienst treedt.

Bekijk ook:
Waarom een zit-sta bureau een slimme keuze is voor jouw werkplek

Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van beveiligde verbindingen. Zorg ervoor dat alle verbindingen van je bedrijf beveiligd zijn, zoals wifi-verbindingen en verbindingen met externe partijen, om de kans op cyberaanvallen zo veel mogelijk te verkleinen. Ook kun je firewalls installeren om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen. Firewalls helpen om ongewenste verbindingen te blokkeren en kunnen een belangrijke barrière vormen tegen cyberaanvallen. Het is ook aan te raden om je medewerkers te trainen om veilig om te leren gaan met digitale gegevens en om incidenten te melden als deze zich voordoen. Als er zich een beveiligingsincident voordoet, is het belangrijk dat je medewerkers dit zo snel mogelijk melden zodat er op tijd actie kan worden ondernomen.

Als je al deze maatregelen neemt, kun je ervoor zorgen dat je bedrijf goed beschermd is tegen cyberaanvallen. Zo kun je voorkomen dat je bedrijfsgegevens in verkeerde handen vallen en kun je de continuïteit van je bedrijfsvoering behouden.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.